LEKKER OP BROOD
Geen vlees, dus ook geen charcuterie? En geen kaas? Wat eten jullie dan op brood?
Ook in de klassieke broodjeszaak worstelt men vaak met deze vraag want, eens buiten de grote steden, vind je vaak weinig tot geen variatie als je het volledig plantaardig wil houden.
In natuurwinkels (en ondertussen ook in enkele warenhuisketens) vind je allerlei groenteslaatjes, hummus, plantaardige paté's (bvb Tartex of Faux gras), notenpasta's en zelfs plantaardige kazen.
Of ze ook smakelijk zijn is een andere zaak. Maar net zoals bij 'gewoon' broodbeleg is het ook bij de plantaardige variant een kwestie van persoonlijke smaak.
Wat wij zoal eten op brood?
Frisse huisgemaakte groentespreads, notenpasta's, hummus, notenkaasjes .. de mogelijkheden zijn legio.
Sommige vragen een beetje werk en voorbereiding - denk aan de notenkaasjes - andere zijn in een wip klaar.
Voor een romige avocadopuree heb je weinig meer nodig dan een rijpe avocado, een vork en 2 minuutjes van je tijd.
Voor een gezonde versie van de befaamde Elvis-sandwich volstaat een laagje pindakaas met schijfjes banaan.
En eens je de basics van hummus door hebt, zet je in 10 minuutjes jouw versie van de klassieker op tafel.
Op de receptenpagina van eva kan je ook heel wat inspiratie opdoen. Deze groentepaté bvb is heel lekker en super simpel te maken met eenvoudige ingrediënten.
Hieronder enkele van onze favorieten op brood.
En als het eens wat uitgebreider mag, en je je wil wagen aan plantaardige kaasjes, kan je hier meer informatie vinden.
Laat je inspireren en zet je fantasie aan het werk. We zijn heel erg benieuwd welke pareltjes hieruit voort gaan komen.
Do keep us posted .. en vergeet de tag #sanskeuken niet als je een foto post op Instagram.
Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉
LEKKER OP BROOD
ONDERTUSSEN OP INSTAGRAM