HET KAAS VERHAAL
Van vegetarisch naar veganistisch, het lijkt een logische evolutie.
Maar waar ik nooit een probleem heb gehad om vlees, kip of zelfs vis te laten, bleef kaas toch wel een hele moeilijke.
Het gegratineerde korstje op de lasagne, de zalige krullen Parmigiano op pasta, een pittige blauwe bij de peer-witloof ovenschotel, feta of warme geitenkaas bij een slaatje, een stukje oude brokkel bij het aperitief .. hmhm
Er zijn online een overvloed aan vegan alternatieven te vinden, en in die zoektocht zijn er zelfs al een paar fijne pareltjes opgedoken:
-
het oven gedroogde kruidenkaasje dat ondertussen op punt staat
-
de pittige gorgo
-
de zalige vegan zure room
-
de vegan boter
-
de cashew ricotta die we al zo vaak maakten dat hij ondertussen the real deal is geworden
-
de gerijpte schimmelkaasjes waar we ons eindelijk aan hebben gewaagd en die echt wel heel erg de moeite waard zijn
-
de zalige camemBosh een warme dipkaas die je echt eens moet proberen!
Maar er zit ook veel, heel veel kaf tussen het koren:
de gestoomde rijstkaasjes, die agar agar piste ... been there, done that, won't do it again.
Er is, as they say, steeds ruimte voor verbetering. The only way is up enzo.
We'll keep you posted.
Hieronder alvast enkele blijvers:
DE BLIJVERS
ONDERTUSSEN OP INSTAGRAM