
WORTELPATE
pittige pekes







De gember geeft een pittige toets aan deze groentenpaté.
De soyasaus zorgt voor umami.
Een feestje op toast.
INGREDIENTEN
-
3 wortels, geschild, in grove stukken
-
1 cup (240 ml) zonnebloempitten, geweekt (minstens 8 uur)
-
1/4 cup (60 ml) limoen- of citroensap
-
1 teentje look, geperst
-
1 volle eetlepel (20 ml) tahini
-
1 kleine rode ui, gehakt
-
2 eetlepels (30 ml) tamari (of soyasaus)
-
1/4 cup (60 ml) koriander of bladpeterselie
-
1/4 theelepel (.5 ml) cayenne peper
-
2 eetlepels (10 ml) vers geraspte gember
-
1/2 theelepel (2.5 ml) komijn
-
1/2 theelepel (2.5 ml) kerriepoeder
-
zwarte peper
-
zeezout
BEREIDINGSWIJZE
Mix de wortels en pitten grof in een blender.
Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot de gewenste textuur. Kruid naar smaak.
Lekker op een dikke plak knapperig bruin brood.
Bewaar tot 3 dagen in een luchtdicht afgesloten doos of bokaal in de koelkast.
![]() BergmeerBeschrijf uw afbeelding. | ![]() StrandhuisjesBeschrijf uw afbeelding. | ![]() ReuzenradBeschrijf uw afbeelding. |
---|---|---|
![]() PalmbomenBeschrijf uw afbeelding. | ![]() StadsfietsBeschrijf uw afbeelding. | ![]() Mistige heuvelsBeschrijf uw afbeelding. |
![]() BrandhoutBeschrijf uw afbeelding. |