SPINAZIEGALLETTE
heerlijke combo
Een heerlijke makkelijke gallette.
De combinatie van zachte spinazie met de pittige look en de zilte tomaatjes en gorgo werkt heel goed samen.
De gallette kan als lunch of diner met een groene salade erbij, maar is - kleiner versneden - ook een lekker apero hapje.
Eentje om zeker eens uit te proberen!
INGREDIENTEN
1 vel vegan bladerdeeg gekocht, of zelf gemaakt
400g spinazie
een teentje look, geperst.
10-12 zongedroogde tomaten,in stukjes (of kerstomaatjes)
1 theelepel basilicum, gedroogd
een handje pijnboompitten
olijfolie
nootmuskaat
zwarte peper
zeezout
verse groene kruiden (basilicum, oregano,..)
BEREIDINGSWIJZE
Warm de oven tot 200°.
Stoof de spinazie kort in olijfolie.
Verwijder het overtollige vocht , meng de look erdoor en laat even doorwarmen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Rol het deeg lichtjes uit en plaats op een met bakpapier beklede bakplaat.
Spreid de spinazie over het deeg.
Verdeel hierop de stukjes tomaat, stukjes gorgo, basilicum en pijnboompitten.
Vouw de randen van het deeg over de vulling (ca 1-2 cm) voor een rustieke look.
Dit hoeft niet persé maar het oogt wel leuk.
Bak de galette in 25 à 35 minuten gaar en goudbruin in de oven.
Bestrooi met verse kruiden en serveer met een frisse salade.
Smakelijk!
BergmeerBeschrijf uw afbeelding. | StrandhuisjesBeschrijf uw afbeelding. | ReuzenradBeschrijf uw afbeelding. |
---|---|---|
PalmbomenBeschrijf uw afbeelding. | StadsfietsBeschrijf uw afbeelding. | Mistige heuvelsBeschrijf uw afbeelding. |
BrandhoutBeschrijf uw afbeelding. |