top of page
SOCCA
hartige pannenkoekjes
Socca is een hartige pannekoek/brood die vooral in Nice en Sicilië heel erg populair is.
Mijn versie is bijzonder geschikt als vervanging voor de traditionele wraps en flatbreads van tarwe en C°
Extra eiwitjes kunnen we allemaal wel eens gebruiken, vegans en omni's alike :)
INGREDIENTEN
115 g kikkererwtenmeel
1 eetlepel olijfolie
225 g water
peper
zeezout
BEREIDINGSWIJZE
Klop het kikkererwtenmeel met het water en de olie tot een dun beslag.
Kruid met peper en zout.
Laat een kwartiertje rusten.
Giet een beetje olie in een anti aanbakpan en bak op hoog vuur kleine pannenkoekjes.
Beleg de pannekoekjes naar keuze hartig of zoet
Of serveer ze bij gegrilde groenten of een salade.
Smakelijk!
BergmeerBeschrijf uw afbeelding. | StrandhuisjesBeschrijf uw afbeelding. | ReuzenradBeschrijf uw afbeelding. |
---|---|---|
PalmbomenBeschrijf uw afbeelding. | StadsfietsBeschrijf uw afbeelding. | Mistige heuvelsBeschrijf uw afbeelding. |
BrandhoutBeschrijf uw afbeelding. |
bottom of page