SALADE VAN WORTELGROENTEN
fris en knapperig
Een snelle, lichte salade. Perfect als een zomerse lunch met gebakken tofu of amandelfeta. Of als onderdeel van een buffet, bij de BBQ of potluck.
INGREDIENTEN
voor 4 porties
-
250 gr knolselder
-
250 gr koolrabi
-
250 gr wortels
-
2 eetlepels citroensap
-
2 eetlepels sinaasappelsap
-
4 eetlepels olijfolie
-
1 theelepel mosterd
-
2 theelepels witte wijnazijn
-
1-2 theelepels karwijzaad
-
bieslook
-
zwarte peper
-
zeezout
BEREIDINGSWIJZE
Schil de knolselder, koolrabi en wortels.
Rasp de knolselder grof en schep er een paar lepels citroensap door om verkleuren te voorkomen.
Rasp vervolgens de koolrabi en de wortels en schep de 3 groenten door mekaar.
Meng het sinaasappelsap met de olie, de mosterd en de wijnazijn tot een lichte vinaigrette.
Meng er een lepel karwijzaad door en kruid met peper en zout.
Meng de vinaigrette door de groenten en schep ze in een mooie schaal.
Bestrooi met extra karwijzaad en wat gehakte bieslook.
Smakelijk!
BergmeerBeschrijf uw afbeelding. | StrandhuisjesBeschrijf uw afbeelding. | ReuzenradBeschrijf uw afbeelding. |
---|---|---|
PalmbomenBeschrijf uw afbeelding. | StadsfietsBeschrijf uw afbeelding. | Mistige heuvelsBeschrijf uw afbeelding. |
BrandhoutBeschrijf uw afbeelding. |