SAFFRAANPEERTJES
goudgeel en heel aromatisch
Het originele recept is van Jamie Oliver.
In onze versie reduceerden we de suiker met de helft voor een gezondere, minder zoete versie.
Saffraan is het sleutelingrediënt in deze bereiding dus het gerecht valt of staat met de kwaliteit van je saffraan.Ik gebruik steeds saffraandraadjes.
Bij een goeie kwaliteit saffraan zijn de draadjes mooi helderrood tot dieporanje van kleur en hij geurt lekker.
Met saffraanpoeder wordt vaak geknoeid. Er wordt geelwortel aan toegevoegd of er worden minderwaardige meeldraden vermalen. Koop enkel poeder bij een leverancier die je vertrouwt.
INGREDIENTEN
voor 4 personen
-
4 peren
-
160 gr rietsuiker
-
10 cardamom peulen
-
1/2 vanillepeul
-
1/2 tube saffraandraadjes (0,25 gr)
-
1 kaneelstokje
BEREIDINGSWIJZE
Schil de peren maar laat het steeltje intact.
Kneus de kardemom peulen.
Doe alle ingrediënten in een pan met 1 liter water. Breng aan de kook, temper het vuur en laat de peren 1,5 uur zachtjes pocheren.
Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
Laat de peren een nachtje, in de koelkast marineren.
Neem de peren uit de vloeistof en laat ze in een schaal tot kamertemperatuur komen.
Breng de vloeistof aan de kook en laat reduceren tot er een dikke siroop overblijft (zo'n 200 à 250 ml).
Serveer de peertjes met de siroop en een bolletje plantaardig ijs, yoghurt of ricotta.
Smakelijk!
BergmeerBeschrijf uw afbeelding. | StrandhuisjesBeschrijf uw afbeelding. | ReuzenradBeschrijf uw afbeelding. |
---|---|---|
PalmbomenBeschrijf uw afbeelding. | StadsfietsBeschrijf uw afbeelding. | Mistige heuvelsBeschrijf uw afbeelding. |
BrandhoutBeschrijf uw afbeelding. |