RABARBER COMPOTE MET GEMBER EN VANILLE
friszurig met pittige toets
Een snelle frisse compote.
Het lichtzurige van de rabarber werkt heeel mooi samen met de pittige gember en zoete vanille.
Jonge rabarber geeft een mooie roze compote.
Bijkomend voordeel is dat je de jonge stengels niet hoeft te schillen. Een stevige wasbeurt met een borsteltje volstaat. Bij dikkere stengels verwijder je de schil best.
Gebruik bij voorkeur vanille uit de peul of homemade vanillesuiker.
INGREDIENTEN
800 g rabarber, in grove stukken
40 g gember, geraspt of fijngehakt
100 g rietsuiker
merg van 1 vanillepeul
BEREIDINGSWIJZE
Schraap of schil de rabarber en snijd in grove stukken.
Meng de rabarber met de rietsuiker en zet opzij tot het vocht begint los te komen.
Voeg de gember en vanille toe.
Stoof op middelhoog vuur tot de rabarber zacht is.
Bewaar in luchtdicht afgesloten bokaaltjes in de koelkast.
BergmeerBeschrijf uw afbeelding. | StrandhuisjesBeschrijf uw afbeelding. | ReuzenradBeschrijf uw afbeelding. |
---|---|---|
PalmbomenBeschrijf uw afbeelding. | StadsfietsBeschrijf uw afbeelding. | Mistige heuvelsBeschrijf uw afbeelding. |
BrandhoutBeschrijf uw afbeelding. |