top of page
QUINOASALADE MET KRUIDEN EN NOTEN
fris en crunchy

Deze salade is snel klaar en makkelijk op voorhand te maken.

Perfect voor een zomerse picknick of als onderdeel van een brunch of saladebuffet.

De kruiden geven een frisse toets, de noten zorgen voor een lekkere crunch.

Als onderdeel van een buffet laat ik vaak de tomaten en olijven achterwege en houd het bij een combinatie van veel groene kruiden en een flinke handvol noten.

INGREDIENTEN

voor 3-4 personen


  • 1 cup quinoa, ongekookt

  • 3 teentjes knoflook, gepeld

  • een bakje kerstomaten, gehalveerd

  • een handvol zwarte olijven

  • 1/2 rode ui

  • een flinke handvol verse kruiden (platte peterselie, munt, basilicum, ..)

  • een handvol noten (amandelen, walnoten, hazelnoten, pistaches, ..) of (pompoen)pitten

  • olijfolie

  • 1-2 eetlepels citroensap

  • 1-2 eetlepels balsamico

  • zwarte peper

  • himalayazout


BEREIDINGSWIJZE

Spoel de quinoa.

Doe de quinoa in een pan met 2 koppen water, een scheut olijfolie en de teentjes look.

Breng aan de kook, temper het vuur en laat in 15 minuten zachtjes gaar koken.


Halveer de tomaatjes en hak de ui, de olijven, de noten en de kruiden grof.

Meng alles in een mooie kom.

Hak de knoflookteentjes grof en voeg ze samen met de quinoa toe.

Voeg het citroensap, de balsamico een een flinke scheut olijfolie toe en meng goed.


Smakelijk!



Als je pompoenpitten gebruikt in plaats van de noten rooster je deze best even in een droge pan.

De pitten hoef je niet te hakken.

Bergmeer

Bergmeer

Beschrijf uw afbeelding.

Strandhuisjes

Strandhuisjes

Beschrijf uw afbeelding.

Reuzenrad

Reuzenrad

Beschrijf uw afbeelding.

Palmbomen

Palmbomen

Beschrijf uw afbeelding.

Stadsfiets

Stadsfiets

Beschrijf uw afbeelding.

Mistige heuvels

Mistige heuvels

Beschrijf uw afbeelding.

Brandhout

Brandhout

Beschrijf uw afbeelding.

© 2 0 2 1

bottom of page