PASTA MET SPINAZIEPESTO EN ASPERGES
symfonie in groen
Een makkelijk en snel gerecht boordevol groene groentjes.
de pistaches geven de pesto een aparte toets,
de spinazie zorgt voor een romige zachtheid,
de gegrilde groene asperges maken het smaakpalet compleet.
Dit wordt een blijver!
Laat je inspireren, do keep us posted en - ook altijd leuk - vergeet ons niet te (hash)taggen als je je foto post. ( @sanskeuken #sanskeuken)
Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉
INGREDIENTEN
voor 4 personen
300-350 gr (korte) pasta naar keuze
een bussel groene asperges, gewassen
citroenpeper (of zwarte peper en een beetje verse citroenzeste)
zeezout
olijfolie
voor de pesto
300 gr jonge spinazie, gewassen en gedroogd
1/4 cup pistaches
1/4 cup extra vergine olijfolie
1 eetlepel limoensap
2 eetlepels edelgist
1 teentje knoflook, grof gehakt of geperst
zwarte peper
zeezout
BEREIDINGSWIJZE
Mix de spinazie met de pistaches in een foodprocessor.
Voeg de edelgist, de look en het limoensap toe.
Voeg de olie geleidelijk toe en mix tot een gladde pesto.
Kruid met peper en zout.
Grill de asperges in een droge grillpan op hoog vuur.
Kruid met citroenpeper en zout.
Kook ondertussen de pasta al dente.
Meng de pesto onder de pasta.
Serveer met de asperges, een drizzle olijfolie en wat gemalen of gehakte pistaches.
Smakelijk!
BergmeerBeschrijf uw afbeelding. | StrandhuisjesBeschrijf uw afbeelding. | ReuzenradBeschrijf uw afbeelding. |
---|---|---|
PalmbomenBeschrijf uw afbeelding. | StadsfietsBeschrijf uw afbeelding. | Mistige heuvelsBeschrijf uw afbeelding. |
BrandhoutBeschrijf uw afbeelding. |