OOST-INDISCHE KAPPERTJES
kappertjes van eigen kweek
De bloemen van de Oost-Indische kers zijn bij de bekendste eetbare bloemenvarianten.
De oranje bloemen zijn pittig van smaak en geven een apart accent aan je salade.
Wist je dat je de zaaddozen ook kan eten?
Je kan ze pekelen, zoals kappertjes. Ook zaaddozen trouwens.
INGREDIENTEN
-
50 gr verse zaaddozen van de Oost-Indische kers
-
25 gr zeezout
-
5 kruidnagels
-
5 jeneverbessen
-
een takje tijm
-
een laurierblad
-
witte wijnazijn
BEREIDINGSWIJZE
Los 25 g zout op in 3 dl water en voeg de zaadozen toe.
Laat dit mengsel 24 uur rusten op een koele, donkere plek.
Spoel de zaadozen en doe ze in een glazen potje.
Voeg de kruidnagels, de jeneverbessen, een takje tijm en een laurierblaadje toe.
Overgiet met de azijn tot de zaaddozen volledig onder staan en sluit de pot luchtdicht af.
Zet op een koele, donkere plaats.
Na een maand zijn je kappertjes klaar voor gebruik.
BergmeerBeschrijf uw afbeelding. | StrandhuisjesBeschrijf uw afbeelding. | ReuzenradBeschrijf uw afbeelding. |
---|---|---|
PalmbomenBeschrijf uw afbeelding. | StadsfietsBeschrijf uw afbeelding. | Mistige heuvelsBeschrijf uw afbeelding. |
BrandhoutBeschrijf uw afbeelding. |