NO-EGG SALADE
tik geen eitje
De combinatie van kala namak, edelgist en mosterd geeft deze salade een zachte eiersmaak.
Meng een restje fijngehakte gekookte witte asperges door de salade voor een fijne toets.
INGREDIENTEN
2 eetlepels veganaise
4 eetlepels Greek Nature
1 eetlepel mosterd
1/2 eetlepel appelciderazijn
3 eetlepels edelgistvlokken
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel kurkuma
1/2 theelepel kala namak (*)
250 g tofu firm, uitgelekt
gehakte bieslook (optioneel)
peper
variatie no crab
1 blik palmharten, uitgelekt
sap van olijven, kappers, witte wijn + water
scheutje rode bietsap (optioneel, voor de kleur)
1-2 vellen nori
extra 2 eetlepels Greek Nature
BEREIDINGSWIJZE
voor de no-egg salade:
Meng alle ingrediënten (behalve de tofu en de bieslook) tot een gladde saus.
Verbrokkel de tofu in niet te kleine brokjes tussen je vingers - er mag nog wat structuur in zitten - en meng door de saus.
Werk af met bieslook of lente-ui.
voor de no-crab salade:
Snijd de palmharten in de lengte doormidden.
Trek het vlees met een vork los. Hak daarna nog even grof door met een mes.
Meng de wijn met de overige ingrediënten.
Leg een vel nori in een platte schaal.
Verdeel het vlees van de palmharten hierover en overgiet met de wijn. Kruid met een beetje zeezout.
Dek af met nori. Zorg dat alles mooi vochtig is en zet in de koelkast. Laat enkele uren (of bij voorkeur overnacht) marineren.
Verwijder de nori en giet de wijn weg.
Meng met de extra Greek Nature onder de no-egg salade.
BergmeerBeschrijf uw afbeelding. | StrandhuisjesBeschrijf uw afbeelding. | ReuzenradBeschrijf uw afbeelding. |
---|---|---|
PalmbomenBeschrijf uw afbeelding. | StadsfietsBeschrijf uw afbeelding. | Mistige heuvelsBeschrijf uw afbeelding. |
BrandhoutBeschrijf uw afbeelding. |