GOATY BOMBE
feestelijk kaasje
Het originele recept voor deze kaasbombe komt uit 'BAZAAR' van Sabrina Ghayour. Sabrina gebruikt geitenkaas.
Dit is onze plantaardige versie.
Heerlijk als onderdeel van een kaastafel, als aperohapje of voorgerecht om te delen.
INGREDIENTEN
voor 4 personen
250g bien chevere
1 eetlepel kokosolie
2 theelepel sumak
10g bieslook, fijn gehakt
geraspte schil van 1/2 bio sinaasappel
1-2 theelepel chilivlokken
granaatappelpitjes (ca 200g)
50g pistachenoten, grof gehakt
zwarte peper
BEREIDINGSWIJZE
Meng de chevere met de overige ingrediënten in een mengkom goed door mekaar.
Leg een stuk plasticfolie op je werkblad en schep de kaasmassa in het midden.
Neem de 4 hoeken samen, druk de lucht eruit en draai de folie strak aan tot tegen de kaas.
Vorm met je handen een bal (leg de bal in een rond kommetje) en laat 30 minuten opstijven in de koelkast (of 10 minuten in de diepvries).
Haal de bal uit de koelkast en leg hem op een mooi bord of serveerschaal.
Prik langs alle kanten vol met de granaatappelpitjes
Strooi de pistaches erover en steek hier en daar stukjes in de zijkanten.
Dek af met plasticfolie en zet de bol tot gebruik in de koelkast.
Serveer met crackers, knäckebröd of toast.
BergmeerBeschrijf uw afbeelding. | StrandhuisjesBeschrijf uw afbeelding. | ReuzenradBeschrijf uw afbeelding. |
---|---|---|
PalmbomenBeschrijf uw afbeelding. | StadsfietsBeschrijf uw afbeelding. | Mistige heuvelsBeschrijf uw afbeelding. |
BrandhoutBeschrijf uw afbeelding. |