FRENCH TOAST
pain perdu goes bananas
French toast maar gezonder. Pain perdu goes bananas!
Een lekker én fotogeniek ontbijt.
Het recept vond ik bij BOSH!
Hieronder onze iets aangepaste versie.
INGREDIENTEN
voor 2 personen
voor de toast
1 kleine rijpe banaan, geprakt
150-200 ml ongezoet amandelmelk (of een plantaardige melk naar keuze)
½ tl vanille extract
¼ tl nootmuskaat
½ tl kaneel
1 tl (spelt)bloem
snufje zeezout
1 tl ahornsiroop
4 dikke plakken bruin brood
voor de bessensiroop
200g blauwe bessen, diepvries (of bessen naar keuze)
1 tl ahornsiroop
1 kleine rijpe banaan, in plakjes
4 el dikke plantaardige yoghurt (type Greek style)
een handvol verse bessen
walnoten (of pecanoten, kokosvlokken, zaden, ...)
BEREIDINGSWIJZE
Warm de oven tot 190°
Maak eerst de toast:
Meng de geprakte banaan met de
overige ingrediënten (behalve het brood) in een kom.
Dompel het brood onder en laat de vloeistof een 10-20 seconden intrekken. Draai om en om zodat alle kanten goed bedekt zijn.
Plaats het brood op een met bakpaier beklede bakplaat.`Bak de toast in 30' goudbruin. Draai halverwege om.
Maak ondertussen de bessensiroop:
Stoof de bessen met de siroop een 20 minuutjes tot een dikke marmelade.
Serveer de toast met de siroop, banaan, yoghurt, verse bessen en noten.
BergmeerBeschrijf uw afbeelding. | StrandhuisjesBeschrijf uw afbeelding. | ReuzenradBeschrijf uw afbeelding. |
---|---|---|
PalmbomenBeschrijf uw afbeelding. | StadsfietsBeschrijf uw afbeelding. | Mistige heuvelsBeschrijf uw afbeelding. |
BrandhoutBeschrijf uw afbeelding. |