CAESAR SALAD SPREAD
hartig en fris
Waarom zou je smakeloze, ongezonde spreads kopen als je ze in een handomdraai zelf kan maken?
Met een paar eenvoudige ingrediënten uit je voorraadkast aangevuld met verse groentjes en kruiden zet je in een paar minuten deze frisse hartige spread op tafel.
Heerlijk op brood of als aperohapje in een blaadje sla/
INGREDIENTEN
240 gr kikkererwten - zelf gekookt of uit blik, uitgelekt
70 gr veganaise
2-3 stelen witte selder, fijn gesneden
1 sjalotje, fijngehakt
2 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
1 theelepel mosterd
1-2 theelepels kippekruiden (of naar smaak)
1 eetlepel edelgist
2 eetlepels citroensap
zwarte peper
zeezout
BEREIDINGSWIJZE
Plet de kikkererwten grof met een vork of pureestamper (*).
Voeg de overige ingrediënten toe, proef en kruid bij naar smaak.
Laat een half uurtje trekken in de koelkast.
Lekker op brood met druifjes of als hapje in een blaadje little gem.
Bewaart tot 5 dagen in de koelkast.
BergmeerBeschrijf uw afbeelding. | StrandhuisjesBeschrijf uw afbeelding. | ReuzenradBeschrijf uw afbeelding. |
---|---|---|
PalmbomenBeschrijf uw afbeelding. | StadsfietsBeschrijf uw afbeelding. | Mistige heuvelsBeschrijf uw afbeelding. |
BrandhoutBeschrijf uw afbeelding. |