BLOEMKOOLTABOULEH
licht en verfrissend
Naar een recept van de hapjesprinses, lichtjes aangepast aan onze smaak.
Een verrasend lekker basis recept dat je heel makkelijk aan kan passen aan je voorraadkast of de goesting van het moment.
(*) Tofeta is gefermenteerde tofu, zowel natuur als gemarineerd verkrijgbaar in de natuurwinkel.
Je kan de tofeta eventueel vervangen door amandelfeta. (of gewone feta als je zuivel eet)
INGREDIENTEN
1 bio bloemkool, schoongemaakt
1 komkommer, geschild, in blokjes
een pakje lente-uitjes, in fijne reepjes
verse kruiden naar smaak (ik gebruikte basilicum, munt en platte peterselie), fijngehakt
sap van 1 sinaasappel
sap van 1/2 limoen
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sherryazijn
zwarte peper
Himalayazout
tofeta, in blokjes (*)
BEREIDINGSWIJZE
Hak de bloemkool grof en maal kort in de blender tot 'couscous-korreltjes'.
Meng het sinas- en limoensap, de olijfolie en de azijn onder de bloemkool.
Voeg de komkommer, de verse kruiden, de lente-uitjes en tot slot de tofeta toe.
Kruid naar smaak.
Smakelijk!
BergmeerBeschrijf uw afbeelding. | StrandhuisjesBeschrijf uw afbeelding. | ReuzenradBeschrijf uw afbeelding. |
---|---|---|
PalmbomenBeschrijf uw afbeelding. | StadsfietsBeschrijf uw afbeelding. | Mistige heuvelsBeschrijf uw afbeelding. |
BrandhoutBeschrijf uw afbeelding. |