ASPERGES A LA FLAMANDE
de Vlaamse klassieker veganised
Asperges à la Flamande, een zalig gerecht dat uitblinkt in eenvoud.
In deze vegan versie werd het gekookte ei vervangen door scrambled tofu.
Een feestje voor alle zintuigen.
INGREDIENTEN
voor 2 personen
1 ui (of sjalot), fijngehakt
1/8 theelepel kurkuma
250 gram firm tofu, uitgelekt
1 à 2 eetlepels edelgist
1/4 cup (60 ml) plantaardige melk
1/4 theelepel kala namak
zwarte peper (naar smaak)
olijfolie
een bos witte asperges
bladpeterselie, fijngehakt
BEREIDINGSWIJZE
Maak eerst de scrambled tofu:
Fruit de ui met de kurkuma op laag vuur glazig in een scheutje olijfolie.
Snijd de tofu grof en voeg hem bij de ui
Verkruimel de tofu al bakkend met een vork of pureestamper.
Voeg de de kala namak en edelgist toe, roer door en laat even meebakken.
Giet tot slot de melk bij de tofu en laat even doorwarmen tot bijna al het vocht is opgenomen.
Schil ondertussen de asperges en verwijder de harde onderkanten.
Kook ze in enkele minuten beetgaar.
Hak de peterselie fijn.
Serveer de asperges met een klontje vegan boter (of een scheutje olijfolie), de scrambled tofu en de peterselie.
Smakelijk!
BergmeerBeschrijf uw afbeelding. | StrandhuisjesBeschrijf uw afbeelding. | ReuzenradBeschrijf uw afbeelding. |
---|---|---|
PalmbomenBeschrijf uw afbeelding. | StadsfietsBeschrijf uw afbeelding. | Mistige heuvelsBeschrijf uw afbeelding. |
BrandhoutBeschrijf uw afbeelding. |