TOFU SCRAMBLE ON TOAST
chickie's choice
De krokante toast vormt een ideale basis voor de smeuïge scramble en voegt extra umami toe. Een hartige start waar geen ei voor wordt gebroken, geen kippenpluim geraakt.
Lekker met gegrilde tomaat bij het ontbijt, als lichte lunch of als onderdeel van een full English breakfast.
INGREDIENTEN
voor 2 ruime porties
250 gr firm tofu
2-3 eetlepels edelgist
1/2 theelepel kala namak (of naar smaak)
1/8 theelepel kurkuma (enkel voor de kleur)
1 kleine rode ui of sjalot, fijngesnipperd
zwarte peper
olijfolie
een handje bieslook, gehakt (of groene kruiden naar smaak)
1/4 cup water
2 dikke plakken roggebrood
BEREIDINGSWIJZE
Fruit de ui met de kurkuma in een scheutje olijfolie tot hij glazig is en lichtjes begint te karameliseren.
Snijd de tofu in grove stukken en voeg die bij de ui.
Verkruimel de tofu al bakkend met een vork of pureestamper.
Roer de edelgist en de kala namak door de tofu en meng goed. Laat even doorwarmen.
Voeg de bieslook en een scheut water toe en bak verder tot de tofu het vocht bijna volledig heeft opgenomen. Het moet een beetje smeuïg blijven.
Kruid naar smaak.
Toast ondertussen het brood goudbruin.
Schep de scrambled tofu op de toast en serveer met gegrilde tomaat.
Smakelijk!
Ook heel lekker met krokant gebakken 'spekjes' van champignon of aubergine
BergmeerBeschrijf uw afbeelding. | StrandhuisjesBeschrijf uw afbeelding. | ReuzenradBeschrijf uw afbeelding. |
---|---|---|
PalmbomenBeschrijf uw afbeelding. | StadsfietsBeschrijf uw afbeelding. | Mistige heuvelsBeschrijf uw afbeelding. |
BrandhoutBeschrijf uw afbeelding. |