QUICHE MET KERSTOMAATJES
hartverwarmend hartig
Recepten voor vegan quiches zijn snel en makkelijk te vinden.
Recepten voor lekkere quiches, dat is een ander verhaal.
Vaak zijn ze te droog, te weinig afsmakend,..
Na een tijdje puzzelen kwam ik tot deze - heel erg lekkere, al zeg ik het zelf - zonnige versie.
Een hartige taart waar ik blij van word.
Kies zeker voor rijpe kerstomaten van goede kwaliteit. Je proeft het verschil!
Voor eva bewerkte ik het recept naar een grootkeuken-versie. Die kan je hier vinden.
Laat je inspireren, do keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je je gerechtje deelt.
Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉
INGREDIENTEN
een vel bladerdeeg, vegan
500 gr gemengde kerstomaten
2 kleine rode uien
1 theelepel oregano, gedroogd
1 theelepel tijm, gedroogd
2 teentjes look, geperst
1 pakje tofu, firm
100 ml groentebouillon
3 eetlepels kuzu (of tapioca)
2-3 eetlepels edelgist
1-2 eetlepels mosterd
zeezout
zwarte peper
olijfolie
verse kruiden (basilicum, koriander, bladpeterselie,...)
rucola / gedroogde tomaat / pijnboomtpitten (slaatje)
BEREIDINGSWIJZE
Warm de oven tot 200°
Snij de uien in halve ringen.
Meng de tomaatjes met de ui, de tijm, oregano en een scheutje olijfolie in een ovenschotel.
Kruid met peper en zout en bak 25 minuten.
Bak het bladerdeeg blind gedurende 20 minuten.
Mix de tofu met de bouillon, de look, mosterd, de edelgist, zout en een flinke draai peper.
Verdeel het mengsel over de taartbodem.
Schep de groenten over de tofu, druk even aan en bak 20 à 30 minuten, of tot de quiche goudbruin en stevig is.
Maak de rucola aan met olie en azijn. Kruid met peper en zout en meng de gedroogde tomaatjes en pijnboompitten eronder.
Verdeel de verse kruiden over de quiche en serveer met de salade.
Smakelijk!
BergmeerBeschrijf uw afbeelding. | StrandhuisjesBeschrijf uw afbeelding. | ReuzenradBeschrijf uw afbeelding. |
---|---|---|
PalmbomenBeschrijf uw afbeelding. | StadsfietsBeschrijf uw afbeelding. | Mistige heuvelsBeschrijf uw afbeelding. |
BrandhoutBeschrijf uw afbeelding. |