PITTENPATE
hartige pittenspread
Deze makkelijke, voedzame paté is lekker op knapperig brood, als lichte lunch met een groene salade of of als hapje in bladerdeeg.
INGREDIENTEN
150 gr fijngemalen pompoenpitten (of zonnebloempitten of noten)
2 wortels, geraspt
1 rode ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
250 g stevige tofu, verkruimeld
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels kikkererwtenmeel (of meel naar keuze)
4 eetlepels tamari (of andere soyasaus)
2 eetlepels limoen- of citroensap
1 eetlepels gedroogde tijm en oregano (of kruiden naar keuze)
zwarte peper
zeezout
BEREIDINGSWIJZE
Warm de oven voor tot 180°.
Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout (eerst proeven, de sojasaus is ook al zout).
Vet de ovenschaal in met wat olie en vul ze met het patémengsel. Druk aan en zet ze onafgedekt voor een dik halfuur in de oven, tot de paté doorbakken is en een korstje heeft.
BergmeerBeschrijf uw afbeelding. | StrandhuisjesBeschrijf uw afbeelding. | ReuzenradBeschrijf uw afbeelding. |
---|---|---|
PalmbomenBeschrijf uw afbeelding. | StadsfietsBeschrijf uw afbeelding. | Mistige heuvelsBeschrijf uw afbeelding. |
BrandhoutBeschrijf uw afbeelding. |